Ви у нас впреше?
Отримайте Бонус Безкоштовно!
TelegramViber
 
Блог
«Підпишіться на телеграм канал Стейки Карпат, щоб першим дізнаватись про новини та акції»
ПІДПИСАТИСЯ
Рецепти

М’ясторія чи Стейки Карпат? Відео порівняння і 7 відмінностей між Гігантом і Новатором доставки м’яса і стейків в Україні

М'ясні цікавості
Привіт, друзі-гурмани! 👋 Якщо ви, як і я, обожнюєте стейки та постійно шукаєте найкращі варіанти для свого столу, то ця стаття саме для вас.

Сьогодні ми здійснимо смачну подорож між двома визначними гравцями у світі онлайн доставки м'яса в Україні - М’ясторією та Стейками Карпат.

  • Чи кожна із цих компаній здатна задовольнити ваші стейкові бажання?
  • Чи є між ними істотні відмінності?
  • Яке м'ясо вигідніше купувати онлайн з доставкою?

Давайте разом розгадаємо ці питання, а також поговоримо про те, як важливо експериментувати, пробувати щось нове, пізнаючи все різноманіття стейкової культури.

Чи готові ви до відкриттів? Тоді поїхали!

Подивіться Повний Відеоогляд Стейків Від М’ясторія та Стейки Карпат

Для тих, хто хоче побачити все на власні очі, я підготував докладне відео, де ви зможете спостерігати повний процес – від замовлення до порівняння приготованих стейків від обох компаній.

Коли ви подивитеся цей відеоогляд, ви дізнаєтеся те, що має знати кожен сучасний любитель м’яса в Україні. Нехай це відео стане вашим гідом у виборі ідеальних стейків! (див. відео вище )

Що таке М’ясторія?

М’ясторія - це гігант на ринку м'ясних ласощів, з великою мережею офлайн магазинів, ресторанів і добре відомим брендом. М’ясторія відома в Україні як великий постачальник м'ясопродуктів, зокрема, у супермаркети, на АЗК, у власні фірмові магазини, а також по всій Україні службами доставки.

Що таке Стейки Карпат?

Стейки Карпат - це новаторська молода компанія, яка пропонує етично вирощене м'ясо тварин вільного вигулу з місцевих ферм, з акцентом на доступності та користі для здоров’я. Тут можна замовити онлайн саме фермерську, а не промислово вирощену продукцію.

Також Стейки Карпат першими в Україні запровадили американську модель підписки на постійне постачання крафтового м’яса для українських сімей за оптовими, дуже вигідними цінами.

Методологія порівняння

Я зробив два ідентичні замовлення -”близнюки”від М’ясторії і від Стейки Карпат. Тобто на однакову суму вибрав м’ясо однакового класу і ваги.

Саме в такий спосіб спільні і відмінні ознаки обидвох компаній побачимо найкраще. Хочу наголосити, що хоч я не можу бути повністю об’єктивним, але спиратися буду тільки на факти і цифри.

У результаті, ви самостійно порівняєте, де можна взяти більше м’яса за ті ж гроші (і чи не вплине це на якість м’яса).

Відразу скажу, після розпакування боксів я був дуже здивований. Про різницю я здогадувався… але щоб настільки?!

Що я замовив від М’ясторії?

За основу я взяв бокс “Класичний” від М’ясторії. Ціна 2700 гривень. Бокс включає в себе стейк Рібай, Стріплойн, два Нью-Йорки і два стейки Філе Міньйон. До набору також входять соус, розмарин і чебрець.

У процесі замовлення довелося заплатити ще +260 грн - власне за сам бокс-упаковку. Це коробка з пінопласту, у яку помістили меншу фірмову картонну коробку зі стейками та холодоагенти. 100 грн за доставку Новою поштою взяла на себе М’ясторія.
Отже, з урахуванням додаткових витрат, кінцева вартість боксу “Класичний” від М’ясторії склала 2960 грн.

Що я замовив на такі ж гроші у Стейках Карпат?

У Стейках Карпат я вибрав опцію “Зібрати коробку самостійно”, щоб замовити такі ж стейки, як у М’ясторії (вологої витримки Рібай, три Нью-Йорки (Чойс і Прайм) і дві упаковки стейків Філе Міньйон).
Як виявилося, ціна і близько “не добігла” до 2700 грн (тільки 2098 грн). Ця приємність дозволила мені замовити ще додатковий стейк Рібай Прайм і упаковку з трьох бургерних котлет з яловичини Блек Ангус.

Замовлення з додатковим стейком і котлетами обійшлося мені у 2641 грн. Плюс заплатив Новій пошті 140 грн за доставку.

Тобто… Отримавши більше м’яса, я віддав менше грошей (все разом 2804 грн, замість 2960 грн).

А що найкраще, у Стейках Карпат є приємний welcome-бонус для покупців, які роблять перше замовлення. Я обрав крафтове сухе червоне вино Цвайгельт. Чудовий подарунок! До м’яса - саме те!

Отож, що скажуть ваги?

Я розмістив м’ясо від М’ясторії на звичайні кухонні ваги. Загальна вага м’яса виявилася більшою за описану на сайті – 1715 грамів (замість 1600 грамів).

Але…
Коли я зважив м’ясо від “Стейки Карпат”, результат перевершив усі очікування. Ваги показали 2995 грамів класичних стейків! Тобто на 1280 грамів преміальної яловичини більше.

Погодьтеся, різниця з М’ясторією дійсно величезна…

Ключова різниця, яка змінює гру

У чому секрет? Як таке взагалі можливо, спитаєте ви?

З одного боку, компактна і повністю онлайнова бізнес-модель Стейків Карпат дозволяє працювати при мінімальних витратах на обслуговування процесів. Тому можна зосередитися на розумній маржинальності без переплат на мільйонні маркетинг-бюджети та дороговартісну інфраструктуру офлайн-магазинів.

Але на ринку доставки стейків існує ключова різниця, яка впливає, мабуть, найбільше.

М’ясторія постачає охолоджене м'ясо, яке потрібно швидко вжити – до 7 днів. Заморожувати його вдома строго не рекомендується. Від домашньої заморозки мікрокраплини рідин в м’ясі замерзають і розширюються, порушуючи структуру волокон, вбиваючи смак, аромат і поживні властивості.

Охолоджене м’ясо довго не зберігається, його потрібно швидко з’їсти. Навіть якщо багато (кличте гостей).

Натомість, Стейки Карпат пропонують спеціально шоково заморожене м'ясо. Доведено, що такий спосіб заморозки практично не впливає якість, зберігаючи правильну структуру і всю повноту користі та смаку м’яса.
На приклад, всесвітньо відомі ресторани Alinea (США), The Fat Duck (Великобританія), Mugaritz (Іспанія) використовують шоково заморожені стейки.

Шокова заморозка ідеальна для доставки стейків і дозволяє зберігати їх у вас вдома навіть півроку без втрати якості. Більше того, дослідження Університету Штату Канзас (США) ще 2016 року показало, що заморожені стейки з вирізки та задньої частини стають на 10% ніжнішими. Також покращуються антибактеріальні умови для м’яса.

Ця відмінність не тільки надає зручності для клієнтів, але й кардинально впливає на вартість, зменшуючи бізнес-ризики.

Ось що робить пропозицію від Стейки Карпат вигіднішою (особливо для тих, хто хоче поряд зі смаком отримувати ще більше гнучкості у споживанні та не переплачувати зайве).

Як виміряти якість?

Повернемося до столу!

Візуально стейки обидвох компаній дуже привабливі. Ефектна мармуровість, яскравий колір, а під час приготування – неповторний аромат на всю кухню.

Тож щоб оцінити якість, “довелося” пробувати на смак 🤩
Для продовження експерименту я вирішив приготувати однаковим способом два рібаї Стейків Карпат і рібай М’ясторії.

І запросив на дегустацію Івана Зимбицького (засновника Стейків Карпат), щоб він сам порівняв смак його стейків зі смаком М’ясторії.
– Не претендую на об’єктивність, я не є фаховим дегустатором. Смакую як користувач. Що сказати, хороше м’ясо в М’ясторії. Але чомусь мене тягне саме до наших стейків. Можливо, тому що воно вирощене не промислово, а на фермі, крафтове, - поділився думками Іван.
– Насправді смак інший. І дуже залежить від багатьох факторів: і від породи, і чим харчувалася тварина, як витримувалося, як нарізано.

Ось мій висновок: треба пробувати, не боятися пробувати, експериментувати. Спробуйте Стейки Карпат, спробуйте М’ясторію, спробуйте ще щось і вирішите. Все рівно ми їмо тричі на день, тому ви не прогадаєте!

7 відмінностей між М’ясторією і Стейками Карпат

Отже, ви поспостерігали за усім процесом нашого фуд-експерименту: від замовлення до дегустації. Давайте тепер разом зафіксуємо основні відмінності.

Підсумки: хто виграв батл? ⚔️

Отже, ми з вами детально порівняли стейки від М’ясторії та Стейки Карпат, оцінивши їх якість, вартість та можливості зберігання.

Поки М’ясторія пропонує охолоджене м'ясо, Стейки Карпат вирізняються зручністю та значно довшим терміном зберігання завдяки шоковій заморозці.

Крім того, за ту ж ціну, як і в М’ясторії, у Стейках Карпат ми замовили на понад кілограм преміальної яловичини більше.

А welcome-бонус у вигляді крафтового вина робить їх пропозицію особливо привабливою для гурманів, які замовлять Стейки Карпат вперше.
Сподіваюся, це порівняння допоможе вам зробити інформований вибір. І якщо ви досі думаєте, хто виграв цей батл… краще спробуйте і порівняйте на своїй кухні!

Смачного!🙌

🔥 Спеціальна пропозиція! 🔥


Спробуйте Свій Перший Бокс Крафтового М’яса Стейки Карпат та Отримайте Пляшку Натурального Вина (на вибір) Безкоштовно!

👉 Забрати Мій Бокс М’яса з Вином у Подарунок! 👈