Ви у нас впреше?
Отримайте Бонус Безкоштовно!
TelegramViber
 
Блог
«Підпишіться на телеграм канал Стейки Карпат, щоб першим дізнаватись про новини та акції»
ПІДПИСАТИСЯ
Рецепти

Провідна організація охорони здоров'я при ООН стверджує, що вживання м'яса вкрай необхідне для людини. І ось чому

М'ясні цікавості
У новому звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) встановлено, що м’ясо, яйця та молоко є життєво важливими джерелами таких необхідних поживних речовин, як білки, жири та вуглеводи, які важко знайти в рослинних продуктах. харчові продукти.
У всебічному дослідженні, яке базується на даних із понад 500 наукових статей і 240 програмних документів, також зазначено, що ці поживні речовини є критично важливими на ключових етапах життя, таких як вагітність і лактація, дитинство, підлітковий і літній вік.

«Потреби людини в поживних речовинах істотно змінюються протягом життя. Хоча існує цілий ряд дієтичних моделей, які можуть задовольнити ці потреби, продукти, багаті поживними речовинами, є важливою частиною здорового харчування», – написали заступник генерального директора ФАО Марія Хелена Семедо та головний економіст Максимо Тореро Каллен у передмові до звіту.
«Їжа наземних тварин забезпечує енергією та багатьма основними поживними речовинами, такими як білок, жирні кислоти та кілька вітамінів і мінералів, які менш поширені в інших видах їжі».

Користь для здоров'я від вживання продуктів тваринного походження

Деякі з найважливіших поживних речовин, що містяться в продуктах тваринного походження, включають

  • Високоякісний білок, необхідний для збільшення м'язової маси
  • Незамінні жирні кислоти, які допомагають у пізнанні, нейророзвитку та протизапальних процесах
  • Залізо, яке запобігає залізодефіцитній анемії
  • Кальцій, який сприяє здоров'ю кісток
  • Цинк, який підтримує життєво важливі функції росту, розвитку та імунітету
  • Селен, який має протизапальну дію та підтримує процеси на рівні геному
  • Вітамін В12 для нейророзвитку та формування клітин
  • Холін для росту, роботи мозку та взаємодії генів
  • Біологічно активні сполуки, такі як карнітин, креатин і таурин, що сприяють зміцненню здоров'я
Однак не все м’ясо створюється однаково. У дослідженні зазначено, що вживання навіть невеликих кількостей обробленого червоного м’яса , такого як бекон, ковбаса, хот-доги та м’ясні делікатеси, може збільшити ризик смертності та хронічних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання та колоректальний рак.

Споживання необробленого червоного м’яса , такого як яловичина, свинина та баранина, у помірних кількостях (від 9 до 71 грамів на день) несе мінімальний ризик, але загалом вважається безпечним, оскільки стосується наслідків хронічних захворювань.

Крім того, у звіті зазначено, що «докази будь-яких зв’язків між споживанням молока, яєць і птиці здоровими дорослими і такими захворюваннями, як ішемічна хвороба серця, інсульти та гіпертонія, є непереконливими (для молока) або несуттєвими (для яєць і птиці). »

Загальна картина

Їжа тваринного походження вважається частиною здорового харчування та може значною мірою допомогти досягти Цілей сталого розвитку ФАО, таких як зменшення виснаження дітей віком до п’яти років, низька вага при народженні, анемія у жінок репродуктивного віку, ожиріння та інші проблеми. - інфекційні захворювання у дорослих.
У звіті Семедо і Каллен також пишуть, що тваринницький сектор "повинен сприяти вирішенню цілого ряду проблем", включаючи екологічні питання, управління стадами, питання, пов'язані зі здоров'ям тварин, питання, пов'язані з відносинами між людьми і тваринами, а також соціальні питання.

Промислові харчові корпорації і ГМО

Вражаючі цифри наводить американський автор Дейв Еспрей у своїй книзі “The Bulletproof Diet: Lose up to a Pound a Day, Reclaim Energy and Focus …”

Виявляється, за останні 30 років у світі захворюваність на алергію зросла +400%, на астму +300%, на аутизм +1500%.
Дейв прямо пов’язуєце з тим, що саме на останні десятиліття припадає і найбурхливіший ріст індустрії промислового харчування (переважно ГМО), яку контролюють корпорації.

Найчастіше ГМО зустрічаються у бобових, картоплі, томатах, виробах з пшеничного борошна, соняшниковій олії, рисі та в продуктах переробки. Усім, чим, зазвичай, переповнені полиці супемаркетів.

Це дійно тривожний сигнал для людей, які піклуються про своє здоров’я.

Що робити?

Дослідження в Університеті Каліфорнії (2010р.) і у Всесвітньому фонді природи (2013р) доводять, що крафтова яловичина містить більше клітковини, Омега-3 жирних кислот, вітамінів В та Е, заліза, цинку та селену, порівняно з промисловим м'ясом.

Крафтове м'ясо має більш насичений смак та текстуру, оскільки тварини були відкормлені природними кормами та мали більше простору для руху.

Тож якщо ви шукаєте більш здоровий, етичний та смачний варіант для наступної вечері зі стейком, оберіть яловичину, яку відгодовували на траві.

У Стейках Карпат ви отримаєте яловичину преміум-класу, ретельно відібрану та майстерно упаковану. Від філе-міньйон до рібай - у нас ви знайдете широкий асортимент стейків, які задовольнять ваші смакові вподобання.

Крім того, завдяки зручній доставці прямо до ваших дверей, насолодитися високоякісним стейком вдома ще ніколи не було так просто.

То чого ж ви чекаєте?

Оберіть крафтове м'ясо трав'яної відгодівлі, яке не містить гормонів та антибіотиків. Саме таке, як на приклад, у боксі Стартовий від Стейки Карпат.

СПРОБУВАТИ ЗАРАЗ >>>