Є питання?
TelegramViber
 
Блог
«Підпишіться на телеграм канал Стейки Карпат, щоб першим дізнаватись про новини та акції»
ПІДПИСАТИСЯ
Рецепти

Як Правильно і Навіщо Окислювати Червоне Вино: 5 Порад від "Стейки Карпат"

М'ясні цікавості
🍷🥩 Увага, любителі м'яса і вина! Не робіть цю помилку!👇

Не всі знають, що перед вживанням червоного натурального вина потрібно подбати про його окислення. Ось кілька порад про те, навіщо і як правильно це зробити в домашніх умовах:

1️⃣ Навіщо окислювати? Коли ви відкриваєте пляшку червоного вина, воно піддається впливу кисню, який може змінити його смак і аромат. Дозволяючи вину дихати, ви даєте йому шанс розкрити весь свій потенціал.

2️⃣ Як окислювати? Налийте вино в графин або скляну ємність з великою площею поверхні. Покрутіть вино, щоб до нього потрапило більше повітря. Залиште його від 30 хвилин до 2-ох годин "подихати", залежно від віку та типу вина.

3️⃣ Не забувайте про температуру. Кімнатна температура ідеально підходить для окислення червоного вина. Однак, якщо ви п'єте особливо молоде вино, його краще охолодити протягом декількох хвилин перед окисленням.

4️⃣ Не перестарайтеся. Хоча окислення може покращити смак червоного вина, занадто довгий вплив повітря може зробити його смак плоским. Періодично дегустуйте вино, щоб зрозуміти, чи досягло воно бажаного рівня окислення.

5️⃣ Коли не потрібно окислювати. Коли вживаєте дешеве порошкове магазинне вино, окислення не допоможе. Власне, йому ніщо не допоможе! 😅 Тому краще вживайте натуральні крафтові вина, як від "Стейки Карпат" 👌

Отже, наступного разу, коли ви відкриєте нашу пляшку червоного вина, дайте йому можливість подихати і розкрити свій смак, окисливши його.

Поділіться цим з друзями!
Будьмо! 🥂🥩🔥

Якщо ви хочете насолодитися смаком якісних натуральних вин та приємно вразити друзів чи кохану людину, погляньте на наші сухі вина з крафтової виноробні в Закaрпатті.
Подивитися крафтові вина "Стейки Карпат" без домішків і цукру >>>