Стейк Т-Боун Black Angus

749,00
грн.
ШВИДКА ПОКУПКА

Краще, ніж один стейк може бути тільки два стейки в одному. Стейк Т-Боун (T-bone steak) — насолоджуйтесь двома стейками одночасно. Т-подібна кістка цього стейка з’єднується з м’ясним Нью-Йоркським Стрип з одного боку і з ніжним філе Міньйоном з іншого, наповнюючи обидва шматочки соковитим м’ясним смаком з тонкими нотками горіха у післясмаку.

 Про ферму

 Технологія вирощування

* Товар ваговий. Вказано середню вагу упаковки продукту. Можливе відхилення у більшу чи меншу сторону. Про точну суму та вагу ми повідомимо вам напередодні доставки після збирання продукції на нашому складі.
Способи приготування
Пропозиції шеф-кухаря

Способи приготування

Пожарити м'ясо на кістках можна за допомогою двох популярних методів.

1. На сковороді
Перевага такого рецепту полягає у застосуванні мінімальної кількості інгредієнтів, а яловичий стейк не потребує попереднього маринування:

1. Поставити сковороду на вогонь, добавити оливкову олію.
2. Перед приготуванням потрібно посолити, поперчити, м'ясо викласти на сковороду. Обсмажуємо яловичину по 2 хвилини на кожний бік на сильному вогні.
3. Зменшуємо вогонь, смажемо м'ясо ще 4 хвилини.
4. Прибираємо яловичину зі сковороди, відкладаємо її «доходити» протягом 3-4 хвилин. Подавати страву з гарніром – овочі, картопля.

2. В духовці
Приготувати стейк у духовці можна на домашній кухні, проте потрібно більше інгредієнтів, ніж у першому випадку:

1. Заздалегідь дістаємо стейк із холодильника, щоб м'ясо було кімнатної температури. Такий процес рекомендується виконати за півгодини до початку готування.
2. Духову шафу прогріваємо до 200-210°C.
3. Розігріваємо чавунну сковороду на вогні, що довго тримає тепло.
4. Зачищаємо м'ясний шматок – видаляємо усі непотрібні дрібні кістки, жирові прошарки. Перед прожарюванням стейк вмочуємо з усіх боків паперовим рушником, щоб видалить зайву вологу.
5. Натираємо яловичину оливковою олією, використовуючи приправи.
6. Шматки викладаємо на сковороду, обсмажуємо м'ясо по 2 хвилини. При обсмажуванні поливаємо стейк вершковим маслом, яке потрібно розтопити.
7. М'ясо разом зі сковородою відправляємо у духову шафу, випікатись ще 2-3 хвилини. Виходить середній ступінь прожарювання яловичини.
8. Дістаємо Ті-бона з духової шафи, даємо йому «відпочити» на дерев'яній дошці 4-5 хвилин.
9. Обробляємо яловичину: м'ясні шматки зрізаємо із кістки, поділяючи на рівні частини. Розріз рекомендується виконувати упоперек волокон.
Подається блюдо із гарніром або з соусом.

Пропозиції шеф-кухаря

Шеф-кухарі виділяють два головні способи приготування. Перший – спочатку підрум'янити та обсмажити, а другий – спочатку посмажити, а потім підрум'янити.

У першому випадку стейк готується на сильному вогні, щоб отримати апетитну скоринку. Температура гриля становить 300-320 градусів. Щоб м'ясо не згоріло, потрібно перевертати шматочки через кожні півхвилини. Коли м'ясо підрум'янилося, відсуваємо бік з філе-міньйоном від відкритого вогню, а Нью-Йоркським Стрип залишає над вогнем. Після цього закриваємо кришку, готуємо яловичину до моменту, коли температура всередині не підніметься до 51 градуса.

У другому випадку вибираємо спосіб рівномірного прожарювання двох частин Ті-бона. Тому спочатку прожарюємо стейк на непрямому вогні до моменту, коли температура всередині яловичини становитиме 15 градусів, а потім підрум'янить яловичину на відкритому вогні.

Смак м'яса безпосередньо пов'язаний з якістю яловичини, тому вибирати яловичину потрібно у перевірених постачальників. «Карпати Стейкс» надає можливість замовити м'ясо з необхідним жировим прошарком за вигідною вартістю.
Рекомендовані товари, які можуть вам сподобатися: